miercuri, 28 martie 2018

Paul Surugiu-Fuego a realizat un moment absolut cutremurător iar sala a fost în lacrimi - Teatrul Naţional Bucureşti - 26 martie 2018




https://www.cancan.ro/fuego-realizat-un-moment-absolut-cutremurator-sala-fost-lacrimi-19677091

Fuego a încheiat luni seară, pe scena Teatrului Național din București, super-turneul „Tu ești primăvara mea!”, iar un moment extraordinar realizat de artist a provocat lacrimi în sală!
Concertul a omagiat muzica ușoară românească, fiind o reverență față de marile voci și compozitori, dar și față de piesele celebre care încântau în anii ‘80-90. În stilul caracteristic, Fuego a schimbat pe scenă peste 10 ținute, a cântat și melodii de-ale sale, dar peste toate, a arătat că muzica ușoară nu e lăsată în paragină.

În cele trei ore de pe scena Teatrului Național, artistul a oferit mai multe momente memorabile, dar de departe cel mai cutremurător moment a fost omagiul adus actorilor români dispăruți. Fuego a realizat un tablou special alături de marele actor Dorel Vișan, recitând împreună și cântând un poem emoționant scris de talentatul autor Adrian Artene.
Pe ecran, în timpul acesta se derulau imagini cu cei mai iubiți actori români ai tuturor timpurilor, de la clasicii Birlic, Calboreanu, Giugaru, până la Șerban Ionescu, Mircea Albulescu, Stela Popescu sau Radu Beligan.
La finalul momentului, Fuego nu a ezitat să afirme, împreună cu Dorel Vișan, că în aceste vremuri tulburi, arta ne mai e singura salvare și că românii au nevoie de înaintași, mai ales că aceștia și-au dedicat o viață întreagă scenei, filmului, teatrului și muzicii. De asemenea, în sală s-a aflat și maestrul Ion Dichiseanu, care a fost profund înduioșat de momentele oferite de cei doi artiști.
Iată ce mărturisește Fuego în exclusivitate pentru CANCAN: “Am iubit mereu teatrul românesc și-am considerat că e demn, pe scena în care și-au pus sufletul și geniul zeci de mari actori români, să dau naștere unui omagiu special. Maestrul Dorel Vișan mi-a fost complice, alături de scriitorul Adrian Artene, care a scris versuri cutremurătoare despre condiția actorului și despre felul în care acesta rămâne singur, uitat adeseori. Asta am vrut să transmitem noi, un semnal de alarmă care să spună că-i păcat să ne uităm marii actorii, marile valori ale acestui neam!'
Super-turneul ”TU EȘTI PRIMĂVARE MEA!” a cuprins până acum 15 orașe, iar din luna mai va continua în alte zece. Prin omagiul adus muzicii ușoare românești, Fuego demonstrează că aceasta are o mai mare actualitate decât și-ar putea mulți imagina. Iar asta e dovedit prin faptul că sălile, atât la București, cât și în țară, la acest concert, au fost sold-out cu săptămâni înainte.

2 comentarii:

  1. Inaltator omagiu adus muzicii si artistilor de Paul la Teatrul National din Bucuresti pe care nu pot sa-l uit! Am trait emotii pozitive, satisfactie si clipe memorabile!

    RăspundețiȘtergere