duminică, 2 iunie 2013

O EMISIUNE PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI

Fuego aduce Romania mai aproape 
pentru romanii de pretutindeni, 
in aceasta seara, pe TVR International


Atunci cand parcursul te poarta pe alte meleaguri, in alte culturi si civilizatii, ajungi, printr-un sentiment indescriptibil, sa pretuiesti si sa acorzi importanta cuvenita valorilor spatiului in care te-ai format si care te-a individualizat. Muzica din zona ta, personajele care ti-au marcat existenta, toate devin o necesitate, iar sufletul simte nevoia sa isi aline aceasta sete de acasa.
Pe asta au mizat producatorii TVR International atunci cand au ales sa lanseze emisiunea „Dedicatii muzicale la TVR I ”. Astfel, in aceasta seara, 31 mai, incepand cu ora 21.00, romanii din toate colturile lumii vor avea placerea sa il urmareasca LIVE ( http://www.tvrplus.ro/live-tvr-international-3 ) pe FUEGO, intr-o editie speciala, in care muzica romaneasca va ocupa locul meritat, iar ritmul pieselor de suflet va aduce o bucatica de romanism in inimile tuturor.
Dalia Pusca si Valentina Ionescu, impreuna cu Fuego, isi propun sa creeze o seara linistita, in care muzica va fi in primul plan si discutiile despre dorul de casa si valorile autentice vor completa atmosfera.
Paul Surugiu va interpreta, pentru toata diaspora, piese de pe cel mai nou material discografic „ O lacrima de cantec ”, lansat in cadrul turneului desfasurat in aceasta primavara, cat si cantece mai vechi, indragite de romani. De asemenea, toti cei ce isi doresc sa se conecteze cu muzica buna, cu artistul preferat pot transmite mesaje sau pot face dedicații.
Dedicaţiile pot fi făcute atât în direct, prin intermediul celor două linii telefonice puse la dispoziţia telespectatorilor, cât şi pe pagina oficiala de Facebook a emisiunii sau la adresa de e-mail dedicatii@tvr.ro.
Fuego va aduce un fragment de Romania, cu muzica sa, reusind, prin intermediul undelor, sa se reintalneasca cu cei ce ii iubesc si apreciaza activitatea, dar nu pot fi alaturi de el, caci doar Romania, indiferent de vremi, locuri si meleaguri in care drumul se intrepatrunde, ramane punct de referinta in economia sufleteasca a fiecaruia, fiind indragostiti ireversibil de aceasta tara si de muzica sa.
“ E atât de mandră și frumoasă Țara Românească încât dorul său pălește în fața furtunilor și luna, soarele, marea săruta inima acestui pământ de foc.
Casa sufletului meu este România, cu horele-i alegorice, cu pământul împovărat de lacrimi, de glas și iubire, de vers și joc, asupra căruia timpul și-a așezat duios amprenta. Iubesc tărâmul românesc, cu văile și codrii parfumați, cu ai săi Carpați semeți, răsfirați printe nori, ce servesc drept acoperiș al unei lumi fascinate de poezia neamului, de arta autentică,de muzica buna, de valorile nealterate.
Marea Neagră și freamătul Dunării, misterul pădurilor și-al munților, câmpiiile bogate sunt deopotrivă o comoară ce trebuie prețuită. România e o încărcare sublimă, o taină, o bucurie, o “vrăjită fereastră către asfințit. “ ( Paul Surugiu – Fuego )


6 comentarii:

  1. O emisiune deosebita. Te iubim, multumim Fuego.

    RăspundețiȘtergere
  2. O EMISIUNE CARE NE-A UNS INIMILE. MULTUMIM DRAGA FUEGO.

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci cand in direct apelurile vin de peste Ocean, din Franta, Italia sau alte tari din Europa, din Israel si nu in ultimul rand din tara noastra, poti sa spui "Va multumesc din suflet, dragi romanii de pretutindeni, va iubesc si va pretuiesc", asa cum a spus Fuego in emisiunea in direct de la TVR International, o emisiune de nota zece. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoasa emisiunea! Ideferent de ce emisiune ar fi,si indragitul artist Paul este prezent este deosibit de frumoasa!! Felicitari!!! Si noi cei departe va iubim si va imbratisam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fuego a reusit, inca o data, sa incalzeasca atat sufletele celor aflati departe de tara, alinandu-le dorul de casa prin melodiile sale, cat si inimile celor care ii urmaresc cu drag si interes activitatea aici, in Romania.

    RăspundețiȘtergere