vineri, 7 iunie 2013

FUEGO ȘI MIRABELA DAUER

http://www.youtube.com/watch?v=6F1HPNfTsxg





FUEGO ȘI MIRABELA DAUER
definiția ce poate fi dată prieteniei născute din muzică

Deseori ne intrebăm ce este prietenia? Câte schimbări poate provoca și mai ales cât de sinceră și durabilă poate fi aceasta?
Poate că atunci când transcedem dincolo de partea materială a prieteniei, când conștientizăm și acceptăm că ea reprezintă cea mai de preț relație interumană și că doar prin ea afirmăm că esența lumii stă în oameni, putem spune că insăși prietenia este lumina existenței.
Bazată pe reciprocitate și dependență emoțională, pe respect și echilibru, preietenia e mai mult decât ar putea descrie cuvintele. Iar atunci când o prietenie se naște din dragostea pentru muzică, din puterea acesteia asupra vieții, e cert că va dăinui peste ani.
Astfel a luat ființa legătura de colegialitate și prietenie dintre Mirabela Dauer și Fuego. Cântecul i-a legat, pasiunea Mirabelei pentru a descoperi și ajuta tinerii interpreți afalți la început de drum, precum și dorința de a fi alături în conturarea destinelor unor artiști valoroși. Prietenia lor s-a legat în timp, ajugând astăzi să se concretizeze într-o colaborare.
Un duet care vorbește tocmai despre identitatea artiștilor, despre modul în care muzica prefigurează viața, trasând, pe acorduri de muzică veritabilă, direcția și identitatea artei, prieteniei și a admirației .
Piesa “Privește-mă!“ este compusa de Paul Surugiu, iar versurile îi apartin poetei Carmen Aldea Vlad, fiind inclusă pe ultimul material discografic editat de Fuego, dublul CD “O lacrimă de cântec“, lansat în cadrul turneului de primăvară din acest an.
Mirabela este, alături de Paul Surugiu, unul dintre acei artiști care dăruiesc căldură. Dacă ar fi să omitem întreaga activitate, tehnica vocală incontestabilă, succesele și toată panoplia de șlagăre ce au devenit embleme pentru muzica românească, am realiza că Mira, așa cum o numesc cei apropiați, transmite sensibilitate, făcând astfel să îndeplinească acea misiune nescrisă pe care un artist o primește atunci când îmbină talentul cu munca, este înzestrat cu acea fărâmă ce poate contura și formula arta.
Mirabela Dauer este etalonul unei generații, piesele sale devenind în timp, coloane sonore pentru existențe și adevărate bijuterii ale genului pop românesc. Iubește și trăiește cu înflăcărare muzica și dorul, viața, transformându-si întregul parcurs într-o melancolie, pe care au dormit stelele.
“Paul Surugiu este un artist de mare valoare și pentru sufletul lui de prieten am acceptat cu bucurie să cânt o melodie în duet cu el si să colaborăm atât de armonios, dând formă și substanță prieteniei noastre. Mă bucur pentru tot ce i se întâmplă frumos unui om frumos.” (Mirabela Dauer)
Colaborarea dintre cei doi va continua, ei având actualmente în proiect și alte cântece. Totodată, prietenia lor va sta sub semnul muzicii și al respectului pe care un artist ajuns la maturitate îl poartă pentru un punct de referință al artei pop românești, fiind un exemplu elocvent despre noblețea pe care acest sentiment fără margini îl conferă omului, dăruind, tot prin sunete, o sursă nesperată de inspirație, trăire, emoție.
“Noblețea sufletului e constituită de puterea prin care poți oferi celor din jurul tău din căldura tainică a prieteniei.
Mirabela este una dintre acele persoane pentru care limitele sunt inexistente, pentru care prietenia e tot și care face, ca în fiecare moment, să te simți onorat că faci parte din cercul său de interes. I-am mulțumit și o voi face în permanență pentru tot sprijinul acordat, pentru sinceritatea ei și pentru faptul că întreaga comoară a muzicii românești e mai strălucitoare datorită glasului său.
 Prietenii apropiați inimii mele, fie că sunt artiști sau nu, îmi oferă liniște si echilibru, fiind alături de mine, dezinteresat, în drumul acesta haotic, în lumea decepțiilor și a frivolității. La rându-mi înapoiez sincer stări, clipe și cuvinte alese, căci fără doar și poate, prietenia e simbolul înțelepciunii, e lumina și tihna. E liniște !”Paul Surugiu – Fuego )

Prietenia nu-i o floare oarecare, prietenia e un dar nepreţuit!

                                                                         Rodica Elena Lupu


3 comentarii:

  1. O prietenie care nu este o floare oarecare, este un dar nepretuit...O melodie deosebit[, interpretata de doi oameni dragi sufletului meu, doi prieteni adevarati Mira si Paul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o melodie superba interpretata de doua mari voci ale muzicii romanesti.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt artistii mei preferati si ma bucur ca au acest proiect impreuna. Pe Mirabela o ascult de cand ma stiu, pe Fuego din adolescenta si ambii, prin melodiile lor, m-au ajutat sa imi formez gusturile muzicale, sa inteleg ce inseamna, de fapt, un artist adevarat. Amandoi au niste voci extraordinare, iar impreuna formeaza un duo de milioane! Astept cu drag si alte refrene din aceasta colaborare, refrene care, cu siguranta, vor deveni slagare!

    RăspundețiȘtergere