vineri, 7 iunie 2013

JOLT KERESTELY - PREMIUL- PENTRU COMPOZIŢIE DIN PARTEA UCMR, PENTRU PIESELE INTERPRETATE DE FUEGO



FUEGO - "De cate ori iubesc" - Concert Sala Palatului, Bucuresti, 16.11.2012

http://www.youtube.com/watch?v=Mpayod0QI6U


Jolt Kerestely, premiul pentru compozitie 

din partea 

Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, 

pentru piesele interpretate de Fuego



Un artist poate fi definit de forma artei create, pe care o daruiește eternității. Iar atunci cand aceasta este creionată ca un tot unitar, ca un act de inaltă ținută, ecourile devin confirmări ale valorii. De asemenea, artistul este conturat de cei ce îi completează viziunea și care percep muzica asemeni lui, reușind să găsească aceeași sublimă manieră de a se exprima.
Colaborarea maestru – discipol dintre Fuego și Jolt Kerestely se dovedește a fi de succes, amândoi reușind să-și dea nuanțele potrivite creațiilor. Astfel, pe 5 aprilie 2013, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România a decernat premiile pe anul 2012, recompensând cele mai reprezentative capodopere din domenii diverse ale artei muzicale, din zone precum jazz-ul, muzica ușoară, intrumentală, vocală sau muzicologie.
În cadrul acestei manifestări, maestrul Jolt Kerestely a primit premiul pentru compoziție la secţiunea de muzică jazz/ pop,  pentru un grupaj de melodii, acestea fiind "Anii mei flori de tei", "Covor de lacrimi", "Prinţesa mea", "De câte ori iubesc", pe versuri de Carmen Aldea Vlad și interpretate maiestuos de Fuego.
Conlucrarea dintre cei doi s-a născut în urmă cu mulți ani, la începutul carierei lui Paul, moment în care Jolt Kerestely i-a acordat o șansă artistului, descoperind potențialul său și investind în el încredere și determinare. Această legătură s-a perpetuat în timp, iar în urmă cu un an, cei doi au început să conceapă un album de suflet, o bijuterie componistică și interpretativă, un album de autor.
Acest album va fi lansat în acest an și va incununa cariera maestrului. Materialul va cuprinde și piesele ce au fost premiate, precum și alte piese ce vor atinge nemurirea artistic și care vor deveni embleme atât pentru maestru cât și pentru discipol.

"Mă simt onorat atunci când spun, cu umilă condescendență, că am colaborat atât de armonios și că, din această unire a forțelor creatoare, se va naște un album de autor sublim.
 O serie de cântece ample, piese ce au atingere de geniu și urme de dramatism îmbinat cu sensibilitate. Acest proiect grandios a confirmat, deși nu era nevoie, că maestrul Jolt rămâne in continuare un colos al compoziției, un punct de referință pentru tot ceea ce reprezintă muzica românească.
 Cred în perenitatea creaţiei domniei sale, în rezonanţa între oamenii care simt la fel şi încearcă să facă lumea mai armonioasă, semănând lumina din noi.
  Va rămâne „Copacul” viguros al muzicii uşoare româneşti, o „Viaţă de artist” trăită întru muzică şi frumos, care, în „Dimineţi cu ferestre deschise” către „Lumea de dragoste”, a invocat  „Tăcutele iubiri”, aşternând „Covor de lacrimi” de fericire. “

Paul Surugiu - Fuego

2 comentarii: