luni, 3 iunie 2013

FUEGO - SUFLET ROMÂNESC



Fuego „Un suflet românesc în cântece de odinioară”
a celebrat primăvara cu
“O lacrimă de cântec” și cu“Trandafiri in dar”

După un periplu dificil prin ţară, Fuego a incheiat cu succes turneul său naţional de primăvară “O lacrimă de cântec”. In aproape toate oraşele în care a poposit alături de band-ul său, spectacolele s-au jucat cu casa de bilete închisă, unii admiratori fiind nevoiţi să stea în picioare.
Concertul a adus o nouă viziune în activitatea artistului, beneficiind de un concept special. Având o abordare matură, fiecare moment prezentat a adus cu sine o nouă poveste, pornind de la versuri si istorii şi terminând cu ţinuta, care a fost avangardistă, creată special pentru acest turneu de către cea care îl consiliază din punct de vedere vestimentar pe Fuego şi care îi concepe ţinutele extravagante, designerul Doina Levintza.
In cadrul acestui turneu artistul a lansat primul său dublu CD din întreaga activitate, una prolifică de altfel, care cuprinde 25 de albume şi peste 500 de piese înregistrate. Acest nou album prezintă o istorie a dragostei, aducând publicului 32 de piese, cu ritmuri şi teme diferite, dar unite toate de acelaşi filon existenţial, iubirea, intrepretată de Fuego în stilul său caracteristic.
Şi chiar dacă a fost primăvară,  perioadă de mister divin, în care inima e acoperită de nostalgia florilor răsărite din pomul vieții , Fuego nu s-a oprit aici cu surprizele. Impreună cu Casa de Discuri Euromusic Cluj Napoca şi partenerul media al turneului şi al albumului, a lansat cu Libertatea, pentru toţi cititorii celui mai difuzat cotidian din România,  un album- eveniment, o colectie de 14 piese cu şi despre primăvară, flori şi iubire, un cadou pentru toţi cei ce îi iubesc şi apreciază activitatea, un buchet de “Trandafiri în dar”.
 “Sursă incontestabilă de lumină sufletească, primăvara dăruieşte un alt veșmânt lumii. Ar fi greu ca cineva sau ceva să egaleze numărul de recorduri și trăiri pe care le-am căpătat pe parcursul turneelor desfașurate în acest anotimp, în care mă reîntregesc cu ecourile-i specifice, într-o simfonie a simțirii și a renașterii eterne. Gânduri revin, umbre trecute, toate vibrațiile umane se contopesc în anotimpul ce respiră romantism și amintire.
E o formă rupestră de veșmânt sufletesc, o cântare a durerilor amorțite de simțurile colorate. Poate mai mult ca niciodată, primăvara capătă o noua însemnătate pentru mine, devenind balsamul ce acoperă răni, pecetea ce atestă că timpul trece ireversibil, îmbătrânindu-ne calm și lăsând în noi un covor de experiențe, de lacrimi și frunze.
Impreună cu cei de la Libertatea, care mi-au fost aproape în proiectele pe care le-am intreprins, şi alaturi de care am realizat o serie de albume de suflet în ultima perioadă, îmi doresc să vă aduc „Trandafiri în dar”, un manunchi ce are câteva dintre cele mai îndrăgite piese ale mele care vorbesc despre natură, despre acest anotimp mirific, despre flori şi iubire. ”
(Paul Surugiu – Fuego)
Și ne-a adus acest dublu CD, un dar minunat.
Totodata, artistul a lansat DVD-UL „Un suflet românesc în cântece de odinioară”, un album care aduce în prim plan spectacolul susţinut în cadrul turneului său naţional „Ce faci astă seară tu?” din 2010. Acest DVD e o poveste din perioada interbelică, cu parfum de reverențe și curtoazie, surprinse dulce-amărui în palmele bijuteriilor muzicale pe care Fuego le interpretează.
“Muzica e viața mea” ne-a spus “Un artist și o chitară” și tot el, artistul iubit de românii de pretutindeni recunoaște că  “Amanta mea e muzica“, dar nu vă fie teamă “Rămânem amândoi” “Să împletim iubirea”.  
Fuego rămâne alături de publicul său pe care îl iubește și îl respectă.


A consemnat, Rodica Elena LUPU





Un comentariu: