luni, 2 septembrie 2013

Fuego : "Irina Loghin este mentorul din sufletul meu!"






De spui"Mama si fiul", ori de te gandesti la cuplul de aur al muzicii populare contemporane, nu iti vin in minte decat doua nume. Cu rezonanta pentru tot ce inseamna aprecierea publicului, muzica cu mesaj, de joc si de suflet, si anume, Irina Loghin,"regina mama"a folclorului romanesc si Fuego, artistul muzicii de suflet.

Publicul a indragit aceasta alaturare inca de la prima aparitie si i-a acordat suportul necesar pentru a continua. Iar asta poate fi probat prin salile de spectacol pline de la fiecare manifestare din perioada de debut, in 2004, atunci cand cei doi au lansat albumul"Mama si fiul", cel ce a primit discul de aur pentru vanzari,din partea RBA.Vanzari impresionante a avut si cel de al doilea material"Valurile vietii", care a fost rasplatit cu un disc de platina, primul din cariera amandurora,oferit de EUROMUSIC-CLUJ NAPOCA.
Propunerea de duet i-a apartinut lui Fuego, care fiind indragostit de valorile populare si de muzica acestei zone, s-a hotarat sa cante muzica populara. Si cum avea nevoie de sustinere, Irina Loghin, cea care a intruchipat rolul mamei in celebrul videoclip al artistului"Impodobeste mama bradul"alaturi de Gheorghe Turda, a acceptat propunerea, devenind astfel mama sa spirituala, precum si parte a unuia dintre cele mai indragite, apreciate si recunoscute duete ale ultimei decade din muzica romaneasca.
Iata ce afirma Fuego, in exclusivitate pentru Libertatea, despre ce inseamna colaborarea sa cu Irina Loghin si despre ceea ce reprezinta acest monument al artei si culturii romanesti pentru el:
"Irina Loghin este mentorul din sufletul meu. Alaturi de ea am invatat ce inseamna sa gestionezi succesul, cum sa fructifici fiecare sansa si poate cel mai important, am descoperit cu adevarat minunile si bijuteriile muzicale ale folclorului autentic.  Ii multumesc pentru fiecare povata, onorat fiind de toate sfaturile primite din partea sa si ii mai multumesc, cu profunda recunostinta, pentru faptul ca reprezinta cu cinste, cantecul popular romanesc. Cand spui folclor, spui involuntar Irina Loghin. Colaborarea nostra a cunoscut succesul prin recunoasterea si aprecierea celor care ne servesc drept inspiratie in parcursul nostru, publicul, care a facut ca duetul"Mama si fiul"sa continue pana astazi. Si nu ne vom opri aici. Va pregatim pentru anul viitor noi surprize muzicale, un nou album eveniment care va duce mai departe traditia ce impleteste muzica populara cu cea usoara, caci pentru mine si pentru Irina Loghin, viata e un cantec !"( Paul Ciprian Surugiu - Fuego )

Pana la urmatoarea colaborare dintre cei doi, care este preconizata pentru lansare la sfarsitul acestui an, Libertatea, impreuna cu"Euromusic Cluj Napoca"va oferit in dar albumul "Canta, mama, canta", care cuprinde cateva din cele mai bune piese inregistrate de cei doi, piese ce au stat sub semnul succesului, nascand astfel unul dintre cele mai iubite si apreciate duete din muzica romaneasca :"Mama si fiul".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu