marți, 6 august 2013

VOI TRĂI...CLIPA...ÎN MÂNA DESTINULUI


Voi trăi... CLIPA!” ca o “Regăsire”, iar în “Eterna poveste” voi fi „Glasul inimii” şi “Miracolul vieţii”  în “Mâna destinului”…                 

De vrei cu adevărat să faci ceva pentru românii de pretutindeni, apelează la Paul Ciprian Surugiu - Fuego. O personalitate în acelaşi timp puternică şi sensibilă, care  îşi trage seva din frumuseţea sufletului romănesc, orişiunde ar fi el în această lume. Are Paul o căldură aparte în glas, o căldura ce te îndeamnă la confesiune, prietenie…
Deopotrivă, în vers ca şi in cântec artistul Fuego va fi mereu ”semănător de stele / Sub plugul de argint al Ursei Mari / În brazda cerului să înalţe castele / Un Paradis de trandafiri solari” (“VISUL MEU”, din volumul “Clipa”)
Iubesc cântecele pe care Paul le interpretează, şi tot ceea ce face ca artist în adevăratul înţeles al cuvântului, si il admir pentru ca el, chiar dacă uneori suferă din cauza unora certaţi cu bunul simţ le spune de fiecare dată :  Voi trăi. / O voi lua de la capăt. / Aşa îmi spuneam. Ştii. / mâine…viitorul…/ Acum e doar o perioadă de tranzitţe…(”VOI TRĂI”, din volumul “Între anotimpuri”).
 Vă întreb: poate aceast OM să înţeleagă sufletul românului plecat să-şi găsească norocul departe? Eu cred că da.  Într-o ţară şi o spun cu părere de rău că România noastră dragă a ajuns astfel,  în ţara noastră de acum, în care totul se vinde şi se cumpără, Paul Ciprian Surugiu -Fuego este un dar de suflet!
Ştim cu toţii cine este Paul, artistul pe care îl iubim şi il preţuim. El este flacăra vie a patriotismului în Diaspora Românească de pretutindeni, emisiunile lui Paul de la televiziunea Favorit, atent elaborate şi întodeauna bine documentate, sunt cu mare interes ascultate de conaţionalii noştri.
Închei dorindu-ţi Paul multa sănătate şi multe bucurii de ordin spiritual şi artistic, şi ajutor de la Cel de Sus. Ţi-am mai spus şi îţi spun: Nici dacă ai fi copilul meu nu te-aş iubi mai mult!
CLIPA
Omul n-o ştie
n-o vede,
n-o ia în seamă.
Uneori o cheamă,
sau o blesteamă.
Atunci când devine fior
o scrie,
o cântă,
o poartă
Ca pe propria-i soartă.

Atenţie dar:
Clipa nu este har,
ci e drum
sau hotar!
Sunt onorată că îl am prieten de suflet pe artistul Paul Ciprian Surugiu –Fuuego, descins şi el din Ardealul meu istoric, pentru care clipa aceasta a noastră, care desparte naşterea de moarte, va fi cu siguranţă DRUM!  Este ceea ce îi doresc din toată inima lui Paul, artistul iubit de rămânii de pretutindeni. Şi, folosindu-mă de titlurile unor cărţi semnate de mine, simt că el, Paul ne spune tuturor:Voi trăi... CLIPA!” ca o “Regăsire”, iar în “Eterna poveste” voi fi „Glasul inimii” şi “Miracolul vieţii”  în “Mâna destinului”…                 

Cu aleasă preţuire, cu dragoste pentru tine Paul,                                                         2 august 2013
Rodica Elena LUPU


Un comentariu: