luni, 26 august 2013

CÂND SPUN FUEGO




Când spun FUEGO inima se umple de bucurie, adevăr, dragoste, acestea sunt surori și toate trei te duc la cealaltă care se numește artă, arta interpretării, arta muzicală. Ce tânăr nu este sensibilizat de dragoste, de iubire, de acea trăire pe care o savurăm ascultând „CLAR DE LUNĂ”, “CE SEARĂ MINUNATĂ” , ” IUBIREA ÎNFLOREȘTE PRIMĂVARA”… . Oare câți copii în ajunul sărbătorilor de iarnă nu ascultă și fredonează cu drag „ÎMPODOBEȘTE MAMĂ BRADUL”… câți dintre noi, când ascultăm pe FUEGO interpretând melodia „CASA PĂRINTEASCĂ NU SE VINDE”, nu ne aducem aminte de copilărie, de casa părintească, de locurile natale ? Câți dintre noi nu tresărim la gândul reîntregirii neamului românesc ascultând melodia „CÂNTĂ CUCU-N BUCOVINA” interpretată cu atâta patos de FUEGO. Grigore Vieru, marele poet basarabean, militant al unirii Moldovei cu România, într-o dedicație pe volumul „Taina care mă apără” spunea: „În harul tău, dragă Fuego,mi-am găsit limba română, doina strămoșilor și istoria noastră”… iată ce cuvinte înălțătoare pentru acest minunat interpret, care la rândul său afirma despre poetul Grigore Vieru că „este părintele meu spiritual” și se aseamănă ca „două lacrimi gemene”. Iată că Paul-Ciprian-Surugiu, cu nume de scenă FUEGO, este o valoare între marile valori, cu un tată spiritual Grigore Vieru, cu o mamă spirituală Irina Loghin, el duce mai departe obiceiurile, datinile și cântecul, comoara cea mai de preț. Rodica Elena Lupu spunea; „cântecul lui Fuego ne destramă în culori egale cu veșnicia”.

Acestui mare artist drag nouă, la zi aniversară pentru el, 23 August, îi urăm un sincer LA MULȚI ANI !

Scris de: Sabina


2 comentarii:

  1. Un OM intre OAMENI în această lume cu OAMENI puţini. Ani multi cu sanatate si bucurii langa cei care te iubesc si ii iubesti, Paul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un buchet de cuvinte SABINA a strans toata floarea gandului curat a ceea ce reprezinta un suflet de artist! LA MULTI ANI si succes ! Fie ca dragostea,credinta si harul sa te calauzeasca mereu FUEGO ! Popa Ines Vanda

    RăspundețiȘtergere