vineri, 9 august 2013

Sursa de inspiratie a lui FUEGO – FLORILE !



“ O tara avem si trebuie sa ne mandrim cu ea ! ”

Sursa de inspiratie a lui FUEGO – FLORILE !

Natura este insasi viata in sine. Fara rost ne amagim intre zone lipsite de vegetatie, de verde si de prospetime, cautand esente existentiale. Pana la urma, frumusetea etapelor se regaseste in simplitatea unor fiinte fara cuget, in farama de lumina ce se poate pierde, dar care ramane impregnata in imaginea atat de cuprinzatoare si descriptiva a lumii.
Natura, florile, raul, ramul, intreaga Romanie, deopotriva toate sunt pentru Paul Surugiu, minuni. Minuni pe care le pretuieste si care il transforma intr-un etern patriot, un spirit ce incearca sa lupte pentru promovarea valorilor nationale, pentru dezvoltarea armonioasa a Romaniei.
Si pentru ca i-ar fi dificil sa cuprinda in gradina sa cate o parte din fiecare loc mirific al acestui taram de poveste, Fuego se mandreste cu florile sale, in care isi gaseste oaza de liniste, dupa concertele epuizante, dupa filmarile si inregistrarile zilnice.
Artistul ne prezinta o mica parte din minunata sera de flori ce se regaseste in gradina sa, flori pe care le ingrijeste si fara de care spatiul sau nu ar fi la fel de primitor si confortabil. De la muscatele curgatoare la cele batute, regina noptii, mana Maicii Domnului, trandafiri, bonsai si chiar brazi, toate se regasesc in micul sau colt de tara, in care a plantat si un suflet de roman. Acela pe care il canta cu atat de mult patos in fiecare partitura ce-l defineste atat pe el, cat si spatiul si oamenii de pe aceste meleaguri binecuvantate.
“Mi-s dragi florile. Natura nu doar ca ma relaxeaza, ci ma si inspira si imi creeaza o stare de confort interior, de impacare cu mine insumi.
Sensurile le gasesc in culoarea florilor, linistea mi-o cultiv prin aceste flori, iar cea mai relaxanta activitate este cea a ingrijirii florilor. Sunt mandru de gradina mea, cea in care simt cu adevarat ce inseamna sa ai un pamant blagoslovit de Dumnezeu.
Caci Romania noastra mare are ceva ce nu poti gasi ori cuprinde in alte zone. Are un mister aparte, un suflet comun, adunat in cantec. O tara avem si trebuie sa ne mandrim cu ea !“- (Paul Surugiu – Fuego )

Confluente Literare
Rodica Elena LUPU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu