vineri, 24 februarie 2017

FUEGO - Arta plastică e de văzut, nu de povestit...



Arta plastică e de văzut, nu de povestit, dar ce vreau să vă spun e că mie-mi place să scriu aici, mai mult, pentru că în felul acesta putem interacționa și voi puteți cunoaște o parte din mine. Azi e despre pictură și despre micile minuni care se ascund prin București! 
Undeva prin Dorobanți, dacă mergi, dai de-un muzeu spectaculos, o bijuterie, poate cel mai frumos și valoros muzeu de artă din România – MUZEUL ZAMBACCIAN, acolo unde veți regăsi de la Andreescu la Grigorescu, de la Brâncuși la Medrea, până la Pallady, Tonitza, Luchian, Ressu, Iser, Petrașcu, Pacea, Dărăscu, Ciucurencu sau Matisse, Cezane ori Picasso și mulți alții.
Acolo sta așezată întreaga istorie a artei romanesti, atât de bine si armonios conservată, intr-un peisaj mirific al frumuseților autentice! Sunt fascinat de colecția impresionanta din acest muzeu si am certitudinea ca arta plastica autohtonă va lumina, somptuos, pentru totdeauna! Merită să mergeți să vizitați și să descoperiți o comoară inestimabilă care definește România, în întregul ei! Iar povestea omului de cultură Zambaccian este cu atât mai emoționantă cu cât acesta nu era român, dar a făcut pentru poporul nostru cât n-au realizat alți conaționali! #muzeulzambaccian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu