miercuri, 24 februarie 2016

FUEGO - ART BY FUEGO merge către PETRU DEMETRU POPESCU, cel mai prolific scriitor al României, cu peste 178 de cărți editate



Viața e o cursă, o carte fără un șfârșit bine stabilit în care oricât ai scrie, oricât ai corecta, nu e suficient pentru a ajunge la cea mai bună și potrivită formă a celui ce vrei să ajungi. Iar asta se întâmplă și în cazul celor care-și închină toată existența artei, culturii, literelor, formelor cu fond.
Aici intervine, prin cât poate, proiectul ART BY FUEGO, sprijinind legendele și oamenii care și-au oferit pe tavă viața în cinstea artei, iar acum societatea, oarecum nedreaptă îi răsplătește cu uitare, greutăți și-un trai plin de grija zilei de mâine.
Azi vă prezentăm un personaj demn de ample reportaje, de dat exemplu și de povestit.
Paul Surugiu, prin inițiativa ARTĂ PENTRU SUFLET, l-a sprijinit, prin ajutor financiar, să aibă clipe fericite, să poată lucra în continuare și să poată spera că operele sale vor ajunge, în ani, obiecte de studiu. Ajutorul nu este imens, dar potrivit maestrului Popescu, înseamnă o recunoaștere, o mână plină de gratitudine, un simbol, o prețuire, un sprijin la nevoie!
Așadar, noua minune făcută de ART BY FUEGO merge către PETRU DEMETRU POPESCU, cel mai prolific scriitor al României, cu peste 178 de cărți editate ( romane, poeme de toate genurile, proză, schițe, nuvele, antologii, legende, povestiri istorice ). Existența a stat mereu sub semnul literelor, iar experiențele sale fac subiectul unor descrieri spumoase. N-ai zice că are peste 80 de ani. E modest și nu caută niciodată să primescă laude, deși are pentru ce, fiind cel mai vechi membru al Uniunii Scriitorilor, din 1958, dar și deținător a numeroase premii în literatură, printre care amintim PREMIUL OMNIA din 2015, premii de excelență din partea fundațiilor DACIA și FII GORJULUI, dar și două titluri de DOCTOR HONORIS CAUSA. A fost formator, printre elevii săi numărându-se mari oameni politici precum Adrian Năstase și Corneliu Vadim Tudor. A fost prieten, deși urăște verbul “ a fost”, cu Mihail Sadoveanu, Camil Petrescu, Victor Eftimiu, Radu Gir, Tudor Vianu.
Acum încearcă, deși e greu, să nu tacă. Dintr-un venit modest, scrie, trăiește și ne dă un exemplu de vitalitate nouă, celor mai tineri. ART BY FUEGO vă arată legendele și le oferă câte-o bucurie! Paul Surugiu pictează și, după cum spune el, acest gând, de a ajuta, îl învață, din ce în ce mai mult, ce-i generozitatea și ce minuni poate naște ea în suflet!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu