sâmbătă, 30 noiembrie 2013

FUEGO ceebrează ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI


România, cu toate fațetele ei, este lăcașul din noi, suntem chiar noi!

FUEGO celebreaza ZIUA NATIONALA A ROMANIEI in doua aparitii de colectie

Romania este casa sufletului nostru, cea prin care ne-am format si care, intr-o anumita masura, ne-a adus in stadiul in care suntem acum. Parte din Romania suntem chiar noi.
In zi de sarbatoare, 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, ziua in care, acum 95 de ani, se uneau simtirile tuturor celor care erau plamaditi din acelasi neam, avand acelasi sange si aceleasi valori spirituale, la Alba Iulia, in leaganului civilizatiei, in inima Ardealului, merita sa celebram asa cum se cuvine, simtirea romaneasca.
Fuego, artistul indragit, a carui misiune a fost cea de a promova cu atat de mult patos valorile Romaniei, constiinta de limba, tara si neam, in lectii de patriotism veritabile, oferite de-a lungul timpului, va sarbatori ziua de 1 decembrie, impreuna cu publicul sau, in doua aparitii de exceptie.

Astfel, duminica, incepand cu ora 17.00, artistul va poposi in platoul emisiunii „ Duminica in familie ”, la TVR 1, produsa de Corina Voicu si moderata de Ramona Badescu. Paul Surugiu va interpreta, cu emotie, „ IMNUL NEAMULUI ”, pe versurile lui Grigore Vieru, precum si un cantec de Craciun, oferit in premiera, pentru a da startul lunii in care va colinda intreaga tara, cu al sau turneu „ Din lumina unui Craciun.” Alaturi de el, in show, vor mai fi prezenti: Sofia Vicoveanca, Dan Puric, Angela Similea, Ovidiu Komornik si multi altii.
De asemenea, seara, incepand cu ora 21.00, pe Antena 2, Fuego este invitatul special al Oanei Turcu si a lui Cristian Brancu, in emisiunea „ CONFIDENTIAL ”. Intr-un interviu captivant, acesta va vorbi despre ce inseamna Romania pentru el, despre albumul extraordinar pe care il va lansa in cadrul turneului de colinde ce incepe pe 7 decembrie, la Targoviste si se termina pe 23 decembrie, la Bucuresti.

Iata ce afirma Fuego cu privire la ziua de 1 decembrie :
A-ți iubi țara, slujind-o și slăvind-o, cu toate posibilitățile tale, nu e un moft, ori vreo atitudine demnă de a fi notată și trâmbițată. Patriotismul, simțămintele autentice, a gândi și a trăi cu limba ta, cu valorile neamului și a spațiului în care te-ai format și care te-a desăvârșit, aducându-te în pragul în care semeț te situezi, e o binecuvântare, o necesitate, un fapt banal ce ar trebui să fie specific tuturor.
Tărâmul plin de mister al României mă uimește de fiecare dată atunci când descopăr locuri ce au asupra lor praful istoriei și-al amintirilor, al doinei populare, al înțelepciunii din bătrâni. Pentru mine, țara reprezintă leagănul formării mele, casa mea, familia mea, iar limba română e cea care mi-a descoperit, în cei 20 de ani de activitate, noi orizonturi, o șansă de a mă exprima așa cum simt, așa cum e corect, așa cum sunt.
România este spațiul mirific în care s-au îngemănat, sub același cântec, în aceeași simțire, cu aceeași limpezime, Carpații și Dunărea, Marea și Delta, istoria și cultura. Poate că uneori nu o prețuim așa cum ar fi firesc, ori poate, din nepăsare, ajungem să ii creionăm un portret mult prea ambiguu și lipsit de relevanță, pierzându-ne printre sensuri și argumente. România, cu toate fațetele ei, este lăcașul din noi, suntem chiar noi! Hai să ne iubim țara!

Urmariti asadar, doua emisiuni de exceptie, in care Romania va fi sarbatorita asa cum e correct, de catre mari artisti. Totodata, maine seara, la ora 21.00, pe FAVORIT TV, Fuego si Valentina Herta va dau intalnire la emisiunea “FAMILIA FAVORIT“, unde vor petrece romaneste, impreuna cu Alessis, Carmen Radulescu, Etnic, Lorenna, Dana Dobre, Grigore Gherman. Va dorim vizionare placuta! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu