miercuri, 22 iunie 2016

FUEGO - ILEANA CONSTANTINESCU - „ARTĂ PENTRU ETERNITATE”

                                                                                          
Demnitatea a fost și este un cuvânt de bază! Și nu unul dintr-acela, de tip socialist, ci unul ce implică verticalitate, atitudine, exemplu, dăruire, respect și principii sănătoase de viață. Probabil o caracteristică esențială în viața unui artist. Vedeți voi, ART BY FUEGO ajută artiștii, dar nu le știrbește din demnitate.
Dimpotrivă, Paul Surugiu le bate la ușă marilor interpreți, aflați unii dintre ei în situații complicate, și le arată că publicul nu i-a uitat și că există oameni care se gândesc și la ei, după o viață dedicată unei arte. Practic, parte din fondurile strânse din vânzarea picturilor merg către ei sub forma unui ajutor, unei mâini întinse, unei mulțumiri, unui semn de apreciere.
De această dată, Paul Surugiu a ajunsa la marea interpretă de muzică populară, originară din zona Teleormanului – ILEANA CONSTANTINESCU. Artistul a susținut-o și i-a ascultat povestea. Ileana Constantinescu deține Ordinul „MERITUL CULTURAL”, în grad de mare cavaler. Cu o carieră de peste 60 de ani, ea lasă în urmă nestemate de excepție și cântece unice din zona sa, dar și din România mare. A trăit demn pe scenă și o face la fel în continuare, deși nu îi este ușor să nu mai poată fi în locul în care și-a trăit toate bucuriile și tristețile.
„Pe Ileana Constantinescu am găsit-o veselă, tonică, cu mare chef de viață și cu o energie debordantă, la cei 87 de ani pe care-i are. Bucuroasă și mândră că i-am trecut pragul, mi-a povestit câte-n lună și în stele despre cariera ei, despre anii gloriosși de pe scenele României și despre emoțiile unei vieți de poveste. Să știți că nu și-a uitat publicul. La câteva propoziții menționa din nou de el și de succesele din anii tineriții. I-am oferit trofeul „ARTĂ PENTRU ETERNITATE” și credeți-mă că sunt de fiecare dată emoționat când văd oamenii care au trait pe scenă, cu tot sufletul, întreaga existență.
Cântecul este în continuare vederea sa, pentru că marea solistă suferă de o gravă problemă de vedere! Împreună cu mine a fost și doamna Irina Loghin, acesteia făcându-i plăcere să-și revadă colega alături de care a împărțit ani de-a rândul bucățica de lemn cu multe speranțe. Îi mulțumesc Ilenei Constantinescu pentru vocea și pentru cariera sa și cred din nou că proiectul meu chiar face oamenii fericiți!
Priviți la chipul Ilenei Constantinescu a cărei zi de naștere a fost pe 30 mai! Să ne trăiți, stimată doamnă, cu demnitate, pentru eternitate!” (Paul Surugiu – Fuego)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu