marți, 11 februarie 2014

FUEGO - "DOUA LACRIMI GEMENE" ION SI DOINA ALDEA TEODOROVICI


 Fuego va inalta “ doua lacrimi gemene “ - omagiu pentru Ion si Doina Aldea Teodorovici, in aceasta seara, la RAI DA’BUNI, de la ora 19.00, pe ANTENA STARS

Dintre toti cei care au militat, la propriu, cu orice risc, prin muzica, prin simtire, pentru tara, pentru limba romana, pentru arta, alaturi de Grigore Vieru, in tablou ii putem incadra si pe marii Ion si Doina Aldea Teodorovici, un cuplu de exceptie, doua voci patrunzatoare, ce au dat glas celor mai spectaculoase si marete versuri scrise de simbolurile neamului romanesc, Adrian Paunescu si Grigore Vieru.
Antena Stars ii celebreaza astazi, 11 februarie, intr-o editie speciala, de colectie a emisiunii “ RAI DA’BUNI “, incepand cu ora 19.00, pe cei ce sunt emblema pentru cele mai importante evenimente ale neamului romanesc, prin muzica lor, ramasa etalon in timp, Ion si Doina Aldea Teodorovici.
Fuego va fi unul dintre cei invitati in platou de catre Mihai Morar si va povesti despre ce au insemnat si inseamna cei doi pentru muzica si cultura romaneasca, despre Grigore Vieru, despre colaborarea cu fiul interpretilor, Cristi Teodorovici, dar si despre turneul sau annual de primavara, dedicat unui alt colos al scenei romanesti – DAN SPATARU.
Alaturi de artist, in platou, se vor afla si Mirabela Dauer si trupa Alessis. Paul Surugiu va interpreta, drept plecaciune, doua piese compuse de Ion Aldea Teodorovici si incluse, cu acordul fiului acestuia, si in repertoriul sau : “ INIMA DE MAMA, INIMA DE TATA “ si “ CREDE-MA, AMORE “.

“ Ion si Doina Aldea Teodorovici sunt suflet, sunt un singur glas al celor mai emotionante fapte ce ne pot atinge: tara, limba, poezie, iubire, prietenie. Sunt onorat sa fac parte din aceasta istorisire a memoriei lor, celebrand doua voci de aur, doua lacrimi gemene, doi interpreti cu adevarat valorosi pentru cultura romaneasca. Din toate timpurile ! “  ( Paul Surugiu – FUEGO ) 

3 comentarii:

  1. Mi-as dori sa vad zi de zi astfel de emisiuni ca si cea de ieri,in care Mihai Morar alaturi de Fuego,Mirabela Dauer,Alessis si Andrei Paunescu au adus un omagiu celor care au fost Doina si Ion Aldea Teodorovici...O emisiune superba,de o mare incarcatura emotionala...Felicitari tuturor,s-a demonstrat ca se pot face emisiuni frumoase si cu audienta...ne-am saturat de Dragusanca si telenovela ei !!

    RăspundețiȘtergere
  2. O searã frumoasã, dar tristã, ȋn compania unor artişti minunaţi, care şi-au dorit sã aducã un omagiu, prin cântec, celor care au fost Doina şi Ion Aldea Teodorovici: un cuplu de excepţie, atât pe scenã, cât şi ȋn viaţa de zi cu zi, un cuplu cu o poveste de dragoste sfârşitã brusc, pentru ca Destinul aşa a vrut ... Sau poate cã Dumnezeu aşa a vrut, sã ȋi ia la El, sã cânte alãturi de ȋngeri ...
    E trist, foarte trist! Din povestea lor, ȋnsã, avem multe de ȋnvãţat ... Sã ȋnvãţãm sã ne iubim artiştii, cât timp ȋncã mai sunt ȋn viaţã. Prin natura meseriei lor, fiind mereu pe drumuri, se supun zilnic pericolului ... Sã ȋnvãţãm sã ȋi apreciem la justa lor valoare. Sã luãm exemplu de la invitaţii din aceastã searã. Aşa cum ei respectã memoria colegilor plecaţi ȋntr-o stea şi, ȋn egalã mãsurã şi pe cei ce ȋncã mai sunt pe acest pãmânt şi noi, la rându-ne, ar trebui sã ȋi apreciem pe ei, pentru cã Mirabela Dauer, Fuego, Alesis sunt printre puţinii artişti care, cu adevãrat, transmit ceva prin cântecele lor... Astfel de artişti meritã invitaţi ȋn platourile de televiziune, astfel de poveşti meritã difuzate, ascultate.

    RăspundețiȘtergere