marți, 6 septembrie 2016

Paul Surugiu și-a prezentat expoziția de pictură în ipingea

http://liberinteleorman.ro/florin-vasilica-invitat-special-al-lui-fuego-paul-surugiu-si-a-prezentat-expozitia-de-pictura-in-ipingea/


Florin Vasilică, invitat special al lui Fuego! Paul Surugiu și-a prezentat expoziția de pictură în ipingea

Monica Vasilescu
14247614_1373991035963112_1768111624_oPentru foarte multă lume, pasiunea pentru pictură a lui Paul Surugiu, identificat cu denumirea Fuego, este necunoscută. Artistul a arătat această latură a sa de curând, atunci când a decis să pună bazele unui proiect prin care să vină în ajutorul legendelor României, al artiștilor uitați care, din păcate, nu au posibilități extraordinare pentru supraviețuire, cărora le donează fondurile obținute din vânzări.
14233813_1373990155963200_1575558117_oDenumită „Casa părintească”, cea mai recentă expoziție de pictură a lui Fuego a avut vernisajul la Palatul Parlamentului, în prezența unui public distins. Printre invitați s-au putut remarca artiști plastici, iubitori de artă și de autentic, în frunte cu oameni de folclor. Invitat special a fost Florin Vasilică, artist care, alături de Grupul Teleormanul, a încântat audiența și l-a transformat pe ardeleanul Paul Surugiu, pentru câteva ore, în teleormănean. Fuego a purtat cu mândrie ipingeaua autentică din Teleorman și a cântat împreună cu Florin Vasilică ”Hai, hai, cu trăsioara”, celebrul cântec al regretatului Liviu Vasilică.
Pe lângă exponatele lui Paul Surugiu, evenimentul a cuprins și o expoziție de fotografie, în care erau ilustrate amintiri cu Grigore Vieru, din poezia căruia s-a inspirat atunci când s-a orientat către o nouă temă în pictura sa – casele românești, simboluri ale eternității. Expoziția a putut fi admirată în prezența ambasadorului Republicii Moldova în România, dar și a familiei lui Grigore Vieru, soția și fiul său. ”De ce case? Pentru că am vrut să-mi reîmprospătez imaginea despre România, pentru că știu ce înseamnă originea în evoluția și dezvoltarea noastră. Și nu știu, dar casele pe care le-am așezat pe pânză și care vor fi expuse de pe 5 pe 20 septembrie la Palatul Parlamentului, au în ele emoție, au un strop de autenticitate și o parte mică din sinceritatea mea artistică, asta pentru că îmi doresc ca tablourile acestea să vă aducă aminte cândva de simbolurile populare și de valoarea incontestabilă a identității noastre. Vreau să arătam tuturor că folclorul nu a murit și că indiferent de vremi, el este “casa” în care vom regăsi mereu o parte din noi!”, a scris Fuego pe pagina sa de Facebook.

Un comentariu: