miercuri, 29 ianuarie 2014

FUEGO - SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU


FUEGO il readuce pe Dan Spătaru acolo unde ii este locul, in sufletul românilor!

FUEGO - TURNEUL EXTRAORDINAR DE PRIMĂVARĂ, DEDICAT LUI DAN SPĂTARU – „SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU”
= comunicat de presă =

Muzica romaneasca nu ar fi fost la fel daca nu ar fi existat DAN SPĂTARU, vocea sa si piesele ce-au facut istorie, cantece memorabile ce se interpreteaza si astazi, indiferent de varsta, timp sau spatiu. Dan Spătaru este exponentul pe care il putem da atunci cand vorbim de star. Un star ce-a stralucit si a carui colectie inestimabila se cuvine sa fie readusa in atentie, acolo unde ii este locul, in sufletul si pe buzele romanilor! Cel supranumit „regele aplauzelor” va fi prezentat, prin muzica, de catre cel ce ii calca pe urme, fiind un artist la fel de indragit – FUEGO .
Asociatia Culturala „ Alternative Culturale”, impreuna cu Agentia de Impresariat Artistic „ Ioan Munteanu” prezinta turneul extraordinar de primavara „ SERENADA PENTRU DAN SPĂTARU” sustinut de FUEGO, in 10 dintre cele mai importante orase ale tarii .
Spectacolul omagial il va avea in centru pe cel a carui muzica a ramas nemuritoare, pe Dan SpĂtaru, intr-o prezentare inedita. Fuego a pregatit numeroase surprize, momente inedite, un LP dedicat maestrului, un joc intre teatru si interpretare, o noua infatisare a „ lumii muzicale ” numite SPATARU, o istorie pe un patefon al vremilor, cu o coloana sonora nemuritoare.
Turneul „SERENADA PENTRU DAN SPĂTARU” va fi o colectie a celor mai frumoase cantece din muzica romaneasca, o reverenta facuta de Fuego in fata modelului sau, intr-o interpretare inedita, spectaculoasa, aducandu-ne aminte ca esenta viitorului  sta in felul in care ne aducem aminte, in care actionam si pretuim valorile.
Indiferent de cat de mult s-ar dezvolta lumea, muzica, genurile si artistii, pentru a evolua si pentru a descoperi ce inseamna, parcurs si succes este important sa cunosti activitatea celor ce au reprezentat idoli pentru o generatie, sa-i pretuiesti sis a le acorzi locul meritat in istorie. In cazul nostrum, Dan Spătaru a fost, este si va fi idol pentru Romania !
Dan Spataru a fost in sine, un spectacol, emanand decenta, verticalitate, perseverenta, reusind astfel, cu timbrul sau inconfundabil, sa creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se canta oricum, peste tot, de oricine, la orice ora. Asta dovedeste ca muzica sa e vie, ca spiritul sau e prezent, ca versurile, fanfara, tarancuta, drumurile sunt printre noi !
Personal, cred ca nimeni nu ar putea egala vreodata la capitolul pretuire locul pe care Dan Spataru il are in memoria si existenta mea, asta pentru ca am crescut cu imaginea sa, am copilarit pe-acele acorduri si-am ajuns astazi, in acest punct, luandu-l drept exemplu !
Asa cum unii il au pe Gilbert Becaud, altii pe Salvatore Adamo, ori Gianni Morandi, asa exista pentru romani Dan Spataru si cred cu ardoare, atat prin acest spectacol, cat si in fiecare moment, ca e necesar sa-i reactualizam memoria, cantecul, viata si decenta !
Pentru ca Dan Spataru este un erou real la care ne raportam si pe care il oferim drept exponent atunci cand suntem intrebati de marile figure ale muzicii. Maestre Dan, sa-mi traiesti si impreuna, sa reinviem si sa cantam spiritul tau, serenada ta, intr-o serenada numita continua SPATARU . “ ( Paul Ciprian Surugiu – Fuego )
In exclusivitate, va prezentam datele si locatiile unde turneul va poposi si unde va rasuna vocea lui Dan Spataru si muzica sa, prin glasul lui Fuego, intr-o serenada continua a fiecaruia, a unuia pentru public, a celuilat pentru arta adevarata, urmând ca orice modificare ulterioară cu privire la dată sau oră să fie anunțată din timp :
-21 martie, ora 19:00 – Ploiesti (Casa de Cultură a Sindicatelor);
- 22 martie, ora 19:00 - Constanta (Casa de Cultură a Sindicatelor);
-23 martie, ora 19:00 – Galati (Teatrul Muzical „Nae Leonard”);
-24 martie, ora 19:00 – Focsani (Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”);
-25 martie, ora 19:00 – Iasi (Casa de Cultura a Studentilor );
-26 martie, ora 19:00 – Barlad (Casa de Cultura a Sindicatelor)
-27 martie, ora 19:00 – Adjud (Casa de Cultură “Tudor Vornicu”);
-28 martie, ora 19:00 - Piatra Neamt (Casa de Cultură a Sindicatelor);
-29 martie, ora 19:00 – Bacau ( Filarmonica „ Mihail Jora ”, sala Ateneu )
-30 martie, ora 19:00 – Brasov (Casa de Cultură, Sala Reduta);
  Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecărei săli de spectacol.
Turneul este realizat cu sprijinul societatilor: S.C. “PROXIMA MODA“ S.R.L – PANCIU (MANAGER GENERAL: ELENA STOICA), “ HIDROCONSTRUCȚIA” S.A. BACĂU si “MONSSON GROUP“.
Partenerii evenimentului sunt: “Familia Favorit“, “Cotnari“, “Lulyon by Proxima Moda“. “ Libertatea“, “Actualitatea muzicala“, “Editura ANAMAROL”, “Asociatia culturala REGAL D’ART”, “Confluente Literare“, "LIBERTATEA" şi  “EUROMUSIC“.
Pentru informatii suplimentare, puteti suna la numărul de telefon: 0746774204, sau puteti accesa urmatoarele site-uri: 
 www.fuegofuego.ro, fuegoromaniafanclub.blogspot.com,  www.fanclubfuegoromania.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu