sâmbătă, 31 mai 2014

“ TESTAMENT “ – CEL MAI BUN SPECTACOL AL ANULUI 2014!

“TESTAMENT“ – CEL MAI BUN SPECTACOL AL ANULUI 2014!

Toata lumea a fost surprinsa sa il vada pe FUEGO in calitate de actor. Si nu in orice fel de spectacol. Dimpotriva, unul cu totul si cu totul special, unde si-a adus aportul in regie si interpretare, alaturi de profesoara sa de teatru din facultate, Adriana PITEŞTEANU, un pedagog de exceptie, formatoare a multor generatii de actori celebri.
Este vorba despre “TESTAMENT”, piesa a carui concept propune ceva nou pentru scena romaneasca: o lectie de patriotism, un motiv pentru a ne inclina in fata valorilor esentiale ale vietii, discipolul FUEGO aducand un omagiu de cinste maestrului sau, poetul luminii, Grigore Vieru.
Premiera a avut loc in luna octombrie a anului trecut, la Pitesti, la teatrul “Alexandru Davila“, acolo unde artistul este angajat de mai bine de 10 ani. Succesul nu a intarziat sa apara, piesa jucandu-se lunar cu sala plina, avand chiar cate doua reprezentatii pe seara.
La cererea publicului, la inceputul lunii mai, Paul SURUGIU a colindat tara, in cadrul unui turneu national, impartasindu-le romanilor opera marelui poet. Asa cum era de asteptat, oamenii nu au ramas indiferenti si au umplut pana la refuz salile, oferindu-i artistului ropote de aplauze.
 
Si nu doar pentru prestatia sa, ori pentru faptul ca il admira, ci pentru initiativa admirabila de a promova, la rang de inalta virtute, valorile romanesti autentice, poezia de neam, dragostea de tara, de limba romana.
Ecourile nu au intarziat sa apara. Asa se face ca la Balti, in fata a peste o mie de spectatori, la Teatrul National “Vasile Alecsandri“, initiativa de a-l recita pe Vieru intr-un spectacol atat de amplu a fost premiata de catre revista de cultura “LITERATURA SI ARTA“, cu trofeul pentru poezie, acesta fiind inmanat chiar de academicianul Nicolae DABIJA, intelectual de marca, poet roman, care a declarat ca FUEGO face ceva ce nu a facut nimeni pana acum, uneste malurile Prutului si face romanii sa se simta cu adevarat romani.
In prezent, spectacolul “TESTAMENT“ a mai bifat o performanta. Societatea Culturala “ANAMAROL“, editura si organizatie ce se ocupa cu promovarea artei romanesti, a scriitorilor si artistilor autentici, cu adevarat talentati, a oferit un premiu special artistului de ieri si de azi, Paul SURUGIU - FUEGO, pentru cel mai bun spectacol al anului 2014 – “TESTAMENT“, realizat cu devotament si profesionalism, dovedindu-se a fi un succes de casa rasunator.
Premiul i-a fost inmanat interpretului de catre poet, textier, prozator si publicist Rodica Elena LUPU, un suflet nepereche in peisajul cultural romanesc, un destin inchinat poeziei si inaltului. Intregul moment va putea fi urmarit in saptamanile urmatoare in cadrul show-ului moderat de FUEGO in fiecare sambata seara, de la ora 20.00, la FAVORIT TV.
“M-am întrebat de ce, în ultima vreme, oamenii simt nevoia de a redescoperi, cu responsabilitatea gândului matur, arta transmisă prin poezie. Cred că esența se află, în cele din urmă, în felul ales de fiecare pentru  a interpreta versul, în valorile pe care noi i le acordăm. Și poate mai mult ca niciodată, acum, cred că poezia, împreună cu muzica, este cea care unește oamenii, într-un limbaj comun, într-o unică simțire.  Este felul meu de a exprima că opera acestui poet reprezintă un motiv real pentru care trebuie să ne înclinăm, aducând în atenție memoria sa.“ ( Paul SURUGIU )
Si cum turneul national nu a ajuns in fiecare oras, in toamna, Fuego va pleca din nou la drum, in cele mai importante metropole, cu partea a doua a turneului sau national. Pana atunci, “TESTAMENTUL“ va putea fi urmarit la inchiderea stagiunii de la teatrul “Alexandru Davila“ din Pitesti. 
 Asociaţia culturală Regal d’Art



5 comentarii:

  1. Ce frumos!!!!Doi oameni minunati,doi artisti deosebiti,Fuego si Rodica Elena Lupu...Felicitari pentru acest spectacol minunat,draga Paul...TESTAMENT este o adevarata lectie de patriotism ,lectie care ar trebui bine insusita de cat mai multi romani!!!Te astept in toamna cu acest spectacol si in zona Clujului...

    RăspundețiȘtergere
  2. Doi oameni minunati!! Felicitari dragul nostru Paul!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Rodica Elena LUPU, un suflet nepereche in peisajul cultural romanesc, un destin inchinat poeziei si inaltului"- un adevar incontestabil! Pretuirea si admiratia mea.

    RăspundețiȘtergere