sâmbătă, 29 martie 2014

TESTAMENTUL LUI FUEGO


 „TESTAMENTUL LUI FUEGO” revine la Pitesti! Artistul ofera pe 9 mai inca o reprezentatie a piesei de teatru in care il omagiaza pe Vieru !

Cererea deosebita pentru spectacolul „ TESTAMENT ” il determina pe Fuego sa revina lunar la Pitesti, la Teatrul Alexandru Davila, pentru a interpreta partitura ce se vrea a fi o lectie de patriotism, un motiv in plus pentru a reflecta asupra valorilor proprii si a celor comune.
Astfel, pe 9 mai 2013, incepand cu ora 19.00, Paul Surugiu va urca din nou pe scena Studioului „ Liviu Ciulei ” pentru a-l aduce mai aproape de sufletele celor ce iubesc teatrul si poezia, pe Grigore Vieru, cel caruia ii este dedicat spectacolul ce imbina dramatismul cu poezia, muzica cu elementele speciale.
Ultimele reprezentatii au fost succese de casa rasunatoare pentru teatrul din Pitesti, artistul fiind nevoit sa joace de mai multe ori in aceeasi zi, datorita cererilor. Spectacolul „ Testament ” s-a dovedit a fi exact ceea ce avea nevoie Fuego pe latura in care a studiat, si anume, in teatru, el absolvind Institutul de teatru. Si asta pentru ca aceasta piesa ii pune in evidenta calitatile in interpretare, precum si cele de muzician.
„ Ma bucur de fiecare data cand joc in „ Testament ” ! E un sentiment pe care nu-l pot descrie. Acolo pun o farama din mine, cu sinceritate, aduc poezia in prim plan, cant cu inima si peste toate, ma-nclin in fata celui ce a fost poetul luminii, mentorul meu, Grigore Vieru.
Pentru ca observ ca oamenii isi doresc sa vada acest spectacol, exista posibilitatea de a pleca intr-un turneu national si de asemenea, de a include piesa in stagiunea de anul urmator a teatrului 
Domnilor, teatrul ne sta aproape ! Arta poate sa ne fie limbaj comun, facandu-ne pe toti sa descoperim acele sentimente pe care nu credeam ca le putem simti ! E mare lucru sa poti evolua prin arta ! Si cred ca asta am reusit cu spectacolul meu ! Poftiti la teatru ! ” marturiseste Fuego.
Intitulat sugestiv „TESTAMENT”, spectacolul reprezinta un omagiu adus poeziei, artei, versului, o reverenta in fata lui Grigore Vieru, cel care l-a considerat pe Fuego ca pe propriul sau fiu, darundu-i in anii de colaborare, ultimii din viata poetului, poeme unice ce au devenit slagare in repertoriul sau.
Regia spectacolului apartine celei ce l-a format pe Fuego ca actor, dascalul sau de suflet, conf.univ. Adriana Pitesteanu, un monument teatral, slefuitor de talent pentru 13 generatii, pentru nume sonore ale scenei dramaturgiei si artei romanesti : Emil Hossu, Corina Chiriac, Olga Delia Mateescu, Florin Zamfirescu, Paul Surugiu.
Urmatoarele reprezentatii se vor desfasura in luna iunie, pana in inchiderea stagiunii de anul acesta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu